Regnkläder ett nödvändigt ont i garderoben

Man vet aldrig när himlen öppnar sig och regnet plötsligt bara forsar ner. Befinner man sig dessutom på vandring, ja då är det bra att ha en regnjacka nära till hands i ryggsäcken.

Det finns ett stort utbud av olika regnjackor att välja mellan. Den gemensamma nämnaren för alla är att de skyddar mot regn. Utöver detta finns det en rad olika finesser som man kan överväga. Några modeller är kombinationer av regnjacka och vindjacka och är perfekta som en allroundjacka när du vistas ute i naturen.

Många av jackorna är av lättviktsmaterial vilket gör att de är enkla att packa ner i en väska eller ryggsäck. Förutom en regnjacka är det ytterst behändigt att även ha med sig ett par regnbyxor. Med full mundering mot regnet kan du fortsätta att vara utomhus utan att bli blöt.

Regnkläder finns i en rad olika färger och många gånger säljs det kompletta set med både byxor och jacka. Det finns inget värre än att befinna sig mitt ute i skogen eller på ett hygge när det plötsligt drar ihop sig till regn och dina regnkläder ligger hemma. Har du varit förutseende har du packat med dig din förstklassiga regnjacka och kan fortsätta med din utomhusaktivitet utan att bli blöt.